21 Δεκεμβρίου 2021

Η πύλη του νέου καταστήματος της Bulgari στην Shanghai "φτιαγμένη από σαμπάνιες και μπύρες"

Από ανακυκλωμένα μπουκάλια σαμπάνιας δημιουργήθηκε η πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζει το κατάστημα της Bulgari στη Σαγκάη.
Από ανακυκλωμένα μπουκάλια σαμπάνιας δημιουργήθηκε η πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζει το κατάστημα της Bulgari στη Σαγκάη.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV δημιούργησε την πρόσοψη του καταστήματος σε χρώμα νεφρίτη ενσωματώνοντας ανακυκλωμένα μπουκάλια σαμπάνιας και μπύρας. Η πρόσοψη σηματοδοτεί το Bulgari Shanghai στο εμπορικό κέντρο, στο νούμερο 66 της Shanghai Plaza.

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο, τα πάνελ της πρόσοψης και τα χρυσού χρώματος μπρούτζινα πλαίσιά τους είναι αναφορά στην πρώτη μπουτίκ του Bulgari στη Ρώμη.

«Πηγή έμπνευσης του μοτίβου ήταν τα διακοσμητικά γείσα του palazzo Bulgari στη Via Condotti. Αλλά για αυτή τη μπουτίκ, το μοτίβο είναι μια συμπαγής πρόσοψη χωρίς παράθυρα. Το αναπαράξαμε πιο ελεύθερα για να επιτύχουμε αυτό το αρ ντεκό μοτίβο» είπαν, μιλώντας στο Dezeen, οι αρχιτέκτονες.

«Η αρ ντεκό είναι κύριο σημείο και της κληρονομιάς της φίρμας Bulgari και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Σαγκάης, οπότε χρησιμοποιήσαμε αυτό το ύφος ως "γέφυρα που συνδέει" τις δύο» συνέχισαν.