05 Δεκεμβρίου 2019

Προβλήματα στις ΗΠΑ | Η Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του Τραμπ

Λίγο πριν τις 4.30 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, η Νάνσι Πελόζι απευθύνθηκε τηλεοπτικά στους Αμερικανούς και ανακοίνωσε την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να προχωρήσει η διαδικασία της αποπομπής
Σε περιδίνηση βρίσκεται πλέον η αμερικανική πολιτική μετά την ανακοίνωση, το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος), από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την παραπομπή στη Δικαιοσύνη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Η Νάνσι Πελόζι, εμβληματική προσωπικότητα του Δημοκρατικού Κόμματος, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των σχετικών εγγράφων για την παραπομπή του Τραμπ, ο οποίος ελέγχεται για τους χειρισμούς του στο θέμα της Ουκρανίας: ο ρεπουμπλικανός μεγιστάνας κατηγορείται ότι ζητούσε από τον ουκρανό ομόλογό του να ερευνήσει πολιτικούς του αντιπάλους, όπως τον γιο του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, και σε αντάλλαγμα θα προσέφερε στο Κίεβο αμερικανική στρατιωτική βοήθεια (εδώ). «Οι ενέργειες του προέδρου έχουν παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα», είπε η Πελόζι στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι ο Τραμπ δεν τους άφησε άλλο περιθώριο από το να τον παραπέμψουν. «Ο πρόεδρος έκανε κατάχρηση εξουσίας για το δικό του πολιτικό όφελος και εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας» προσέθεσε σε ένα μήνυμά της από το Καπιτώλιο.