
Συνεχίζονται τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων. Η Aegean που μεταφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό επιβατών προς την χώρα μας από το εξωτερικό ανακοίνωσε εντυπωσιακά στοιχεία για την κίνηση των επιβατών της το Μάιο που μας πέρασε. Μετέφερε σχεδόν 1 εκατομμύριο επιβάτες με πληρότητα 79% στα αεροσκάφη της που αντιστοιχούν σε 565.000 για το εξωτερικό και 461.000 για το εσωτερικό. Τα νούμερα αυτά και ειδικότερα η πληρότητα των πτήσεων είναι αντίστοιχα με αυτά του 2019 χρονιά ρεκόρ και για την Aegean.
H εταιρεία μπαίνοντας στο καυτό τετράμηνο του καλοκαιριού αυξάνει σε πολλούς προορισμούς την χωρητικότητα της και αναπτύσσει ιδιαίτερα τις απευθείας πτήσεις και από τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας , εκτός Αθήνας – Θεσσαλονίκης , με κυριότερα τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων.
Συνολικά η εταιρεία θα επιχειρεί από τις 8 συνολικά βάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε 133 προορισμούς σε 41 χώρες με τακτικές αλλά και ναυλωμένες πτήσεις. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και την προσθήκη της Φλωρεντίας και του Μπάρι, οι προορισμοί της Ιταλίας στους οποίους επιχειρεί η AEGEAN φτάνουν τους 8 (Ρώμη, Μιλάνο, Μπολόνια, Βενετία, Κατάνια, Νάπολη, Φλωρεντία, Μπάρι), μετά την προσθήκη του αεροδρομίου της Κολωνίας οι προορισμοί της Γερμανίας ανέρχονται σε 12 (Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Αμβούργο, Βερολίνο, Αννόβερο, Νυρεμβέργη, Κολωνία, Καρλσρούη/Μπάντεν-Μπάντεν, Μίνστερ-Όσναμπρικ, Φριντρισχάφεν), και με την προσθήκη του Μπιλμπάο, οι προορισμοί που εξυπηρετεί στην Ιβηρική χερσόνησο φτάνουν τους 8 (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Μάλαγα, Ίμπιζα, Μπιλμπάο, Λισαβώνα, Πόρτο).